Руският парламент одобри Михаил Мишустин за министър-председател на страната, съобщи ТАСС. 383

...
Руският парламент одобри Михаил Мишустин за министър-председател на страната, съобщи ТАСС. 383
Коментари Харесай

Руският парламент одобри Михаил Мишустин за премиер

Руският парламент одобри Михаил Мишустин за министър-председател на страната, заяви ТАСС. 383 депутати гласоподаваха „ за “, нито един от народните представители не беше „ срещу “, а 41 се въздържаха. Бившият шеф на Федералната данъчна работа бе предложен за поста от президента Владимир Путин, откакто вчера премиерът Дмитрий Медведев и държавното управление му подадоха оставка.

Преди вота в пленарната зала Мишустин се срещна с парламентарно показаните партии. Той разгласи за собствен приоритет " осъществяването на поставените от президента задания ". Михаил Мишустин съобщи също, че ще бъдат направени промени в държавното управление, само че щели да станат ясни след консултации.

Дмитрий Медведев подаде оставка, откакто Путин предложи промени в Конституцията в тирада пред Федералното заседание. Те плануват разширение на пълномощията на Народното събрание за сметка на президентските, превръщането на Държавния съвет в парламентарен орган и приоритет на съветската конституция над интернационалното право.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР